ARBO & Veiligheid

088 - 1663000

IVM presenteert vol trots de opleiding Operationeel Veiligheidskundige

IVM presenteert vol trots de opleiding Operationeel Veiligheidskundige

Geplaatst op 1 augustus 2019

Vanaf oktober 2019 biedt IVM een nieuwe training aan; Operationeel Veiligheidskundige (OVK). Door deze uitbreiding van ons trainingsaanbod kunnen we onze opdrachtgevers nu nog beter ondersteunen met het creëren van een veilige werkomgeving en een sterke veiligheidscultuur op de werkvloer.   

Stap tussen VCA en MVK

Ieder jaar halen duizenden mensen hun VCA-certificaat bij ons. Een VCA-certificaat is een belangrijke eerste stap op de veiligheidsladder. Medewerkers binnen een bedrijf die naast hun VCA ook de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK) hebben afgerond, kunnen als veiligheidsambassadeur de veiligheidscultuur op de werkvloer nog verder verbeteren.

piramide_OVK.jpg

Mocht de betreffende medewerker de ambitie hebben om door te stromen naar de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige (MVK),  geeft het diploma OVK vrijstelling op module 1 van verschillende MVK-opleidingen.

De OVK’ er als veiligheidsambassadeur

De Operationeel Veiligheidskundige is de schakel tussen beleid en praktijk en maakt werk veiliger voor zichzelf en zijn/haar collega’s. De OVK’er signaleert en rapporteert niet alleen risico’s op de werkvloer, maar kan ook bijdragen aan oplossingen. Hij of zij heeft dankzij de opleiding uitgebreide kennis van onder andere TRA’s, LMRA’s en RI&E’s en is op de hoogte van alle belangrijke wet- en regelgeving. 

OVK.png

Samenwerking met Gelling Veiligheid

Wij verzorgen de opleiding Operationeel Veiligheidskundige in samenwerking met Gelling Veiligheid. In 2014 zijn zij gestart met de OVK-opleiding en deze groeit sindsdien ieder jaar. De cursusgroepen worden bewust klein gehouden en bestaan uit uiteenlopende cursisten; process operators, onderhoudsmonteurs, V&G-coördinatoren, productiemedewerkers preventiemedewerkers, leidinggevenden en nog veel meer.

Tijdens de opleiding OVK bij IVM ontvangen de cursisten het officiële OVK-lesmateriaal van Gelling Veiligheid. Tevens verzorgt Gelling Veiligheid de examinering en de registratie in het Hobéon SKO register.

Wij zijn erg verheugd dat we dankzij deze samenwerking onze klanten nu nóg beter kunnen bedienen op het gebied van arbeidsveiligheid. We kijken uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Gelling Veiligheid.

Meer informatie over de opleiding OVK staat hier.

Terug